Future

Coffee corner gemeente Amstelveen

Hoe ziet de toekomst eruit?

Orlando Tjin Asjoe maakte het ontwerp voor kofffietuin Future. “Het eerste dat ik me afvroeg bij het ontwerpen van deze koffietuin was: hoe ziet de toekomst eruit? Visueel dus. En daar werd het meteen lastig. Want het is moeilijk een nog niet bestaand idee te vangen in een vorm of beeld.”
Orlando is van mening dat het beeld van de toekomst wordt gevormd door de beelden die in het verleden aan de toekomst gekoppeld zijn. “Dus gebruikmakend van de associaties bij de toekomst ben ik gaan ontwerpen. En dan heb ik het niet over technologische snufjes, want iets kan ook futuristisch zijn zonder een nieuw element te gebruiken.”

Ronde vormen en pasteltinten
“Wat ik me voorstel bij ‘future’ is een soort Thunderbirds-, Barbarella- en Starwarsachtig beeld. Vanuit die invalshoek ben ik het gaan ontwerpen. De koffietuin heeft ronde vormen gekregen en lijkt zelfs een beetje op een vizier van een helm. Daarbij heb ik zachte pasteltinten gebruikt. En groen, in de vorm van planten. Maar omdat ik planten niet helemaal bij het thema toekomst vind passen, heb ik gekozen voor een laboratoriumachtige benadering. Dus de planten zitten in bollen, een soort hydrocultuur.”